duminică, 7 decembrie 2014

Criterii alegere masina de spalat rufe

De cele mai multe ori potentialii cumparatori sau cei interesati de o masina de spalat rufe sunt dusi intentionat in eroare de caracteristici mai putin importante, dar in care marketing-ul anumitor producatori investesc sume enorme astfel incat aceste  caracteristici sa devina prioritare. O astfel de caracteristica este clasa energetica. Din ce in ce mai multi foarte interesati de o masina cu cati mai mult de plus dupa A, dar putini care constietizeaza economia de energie facuta. Fiecare +, reprezinta pana la -10% mai putina energie consumata fata de clasa imediat inferioara, dar cu economie medie de -7%. Daca se calculeaza 7% dintr-un consum pe ora de 0,9kW, rezulta o economie de energie de 0,06kW/h. Aceasta inseamna 6kW/h economie la 100 de ore de spalare, adica 3 ron la 100 de ore de utilizare. In ultimii 10 ani s-au facut progrese semnificative in ceea ce privesc masinile de spalat rufe, de aceea mai jos gasiti criteriile care ar trebui sa stea la baza deciziei pentru a cumpara o masina de spalat rufe buna:

1. Calitatea spalarii : Exista pe piata mai multe sisteme patentate care garanteaza o spalare mai buna, printr-un dusare mult mai buna in interiorul tamburului, sisteme cum ar fi Shiatsu Washing System, 3D Aqua Tronic, Eco Bubble. Aceste sisteme patentate care garanteaza o spalare eficientizata sunt Miele, Gorenje, AEG, Siemens, Bosch, Samsung si anumite modele din gama Electrolux.

2. Capacitatea de incarcare : Tendinta actuala a producatorilor este de a realiza masini cu incarcare cat mai mare, intrucat mare parte din masinile de spalat rufe de pe piata au senzor de detectare a cantitatii de incarcare, astfel incat consumul de apa si implicit de energie electrica se ajusteaza in functie de aceasta. Avantajele sunt date de o spalare mult mai buna, cu cat capacitatea de incarcare este mai mare, pentru ca rufele stau mai putin ingramatite in tambur si de faptul ca o cuva de 8 kg permite si spalarea lucrurilor voluminoase si nu neaparat grele, cum ar fi pernele sau pilotele.
3. Programele de spalare: Este important ca masina pe care o alegeti sa aiba cat mai mult din programele de mai jos :

-Program scurt, fie ca este de 30,17 sau 15 min;
-Program Ultra White si Ultra Black-pot aparea in functie de producator sub denumiri usor diferite. Sunt importante intrucat sunt programe speciale care garanteaza o spalare eficienta astfel incat hainele sa nu se decoloreze sau sa iasa albe impecabil;
-Program Lana si Spalare Manuala; program pentru lana sau pentru haine care cer expres spalarea maunala, vezi eticheta
-Program cu Abur-exista masini de spalat care au ca obtiune programul cu abur. Acesta se foloseste dupa un program clasic de spalare si este foarte eficient pentru igienizarea rufelor, in special ok pentru copii mici, dar nu numai si totodata se reimprospateaza tesatura si hainele devin mult mai usor de calcat;

4. Motorul inverter : Pentru cei care au posibilitatea de a achizitiona o masina cu motor inverter si nu ma refer la Direct Drive de la Lg care este cu totul altceva, investitia merita si se va amortiza in timp prin fiabilitatea masinii de spalat.

5.Tratarea antiscamosare a tamburului : Fie ca se numeste Wave Drum, Dimond Drum sau nu aceasta trratare este foarte importanta in ceea ce priveste calitatea tesaturii. Practic hainele nu se vor mai scamosa si merita sa tineti cont de aceastra trasatura. Gasiti astfel de tratamente ale tamburului pe anumite modele de masini de spalat de la Miele, Aeg, Electrolux, Samsung, Bosch, Siemens, Beko, Gorenje.

Sursa Incorporabile Premium

Postări populare

Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

Comentarii pe Incorporabile Premium