miercuri, 10 decembrie 2014

Criterii alegere hota

Hotele pot fi standard sau incorporabile.

Hotele standard pot fi cu unul sau doua motoare. Aceste modele de hota sunt recomandabile pentru bucatariile mici, care nu comunica cu living-ul.

Hotele incorporabile sunt clasificate in:


Hote decorative piramidale. Acestea au un volum mai mare si se diferentiaza clar fata de hotele standard prin prezenta motorului cu turbina. Diferenta intre o hota cu unul sau doua motoare este una foarte mare, mai ales in ceea ce priveste eficienta si modul de evacuare al aerului, cu un plus bineinteles pentru motorul cu turbina. Hotele "adevarate au un motor cu turbina.

Hotele decorative cheminee. Acestea sunt mai ergonomice decat cele piramidale si sunt recomandabile, din prisma strict al liniei de design pentru bucatariile moderne.
Hotele decorative oblice. Acest model de hota este recomanbil open space-ului, pentru ca marcheaza foarte bine locul plitei in bucatariei si totodata este un reper si ofera plus valoare ansamblului bucatarie living. 

Hotele telescopice. Pot fi cu unul, doua motoare sau motor cu turbina(se intalnesc foarte rar). Acest model de hote sunt cele mai ergonomice dintre toate si se vad cel mai putin in bucatarie. Se recomanda in special bucatariilor cu desing modern.

Criteriile de alegere ale hotei sunt :

1. Puterea de absortie; pentru bucatariile mici sau medii, care nu comunica cu living-ul sunt recomandabile cele cu capacitate de evacuare incepand cu 390m3/h. Pentru bucatariile mari, apox 16m3 sau cele care comunica cu living-ul sunt recomandabile cele cu capacitate de evacuare mai mare de 500m3/h.

2.Calitatea filtrelor. Exista pe piata mai multe tipuri de filtre si se folosesc diferit in functie de modul in care se face evacuarea, catre exterior sau cu recirculare. Exista filtre de grasime acrilice sau metalice/aluminiu.  Filtrele de carbon sunt obligatorii doar pentru utilizatorii care doresc sa foloseasca hota pentru recircilare, adica fara evacuare in exterior. Daca optati pentru o hota standard si vreti sa o folositi pe recirculare este recomandabil sa alegeti un model cu filtru acrilic, de hartie pe care sa-l schimbati ulterior cu unul mixt acrilic+ carbon- pentru ca este mai ieftin. Altfel cele mai bune filtre sunt cele metalica/aluminiu care sunt lavabile. La hotele high end si la toate hotele decorative oblice, gasiti si o protectie a filtrelor.

3. Nivelul de zgomot. Variaza intre 51 si 78 dB(A). Este preferabila una cu un zgomot cat mai mic, desi acestea poate fi influientat uneori si de puterea motorului. Compromisul il poate face cumparatorul. O hota scumpa si cu putere mare de evacuare are zgomot-ul la 68-69dB(A).

4.Linia de design, depinde de gustul fiecaruia, insa cel care face proiectarea de mobilier, in functie de solicitarile dumneavoastra poate face recomandari de produs, dar din pacate in tara noastra se gasesc rar solutii integrate, de obicei cei care produc mobila si vand si electrocasnice incorporabile nu au o expertiza buna in ambele domenii sau au un adaos comercial mare la incorporabile.

Postări populare

Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

Comentarii pe Incorporabile Premium