vineri, 2 februarie 2018

Beko HIZG64125SCR | evaluare | caracteristici tehnice

SEGMENT PIATA, VARIATIE PRET Beko HIZG64125SCR

Plita incorporabila Beko HIZG64125SCR face parte din gama de entry level a producatorului de electrocasnice, pretul variaza intre 600 si 1000 de lei.      

RAPORT CALITATE PRET Beko HIZG64125SCR

CALITATE GRATARE Beko HIZG64125SCR

CALITATE MATERIAL Beko HIZG64125SCR

DESIGN Beko HIZG64125SCR

PRODUSE COMPLEMENTARE Beko HIZG64125SCR

FIABILITATE Beko HIZG64125SCR

Dacă citiÈ›i acest articol de pe tabletă sau telefon mobil vă recomandăm să rotiÈ›i dispozitivul pentru a putea vedea evaluarea produsului pentru fiecare criteriu.  

EVALUAREA PLITEI INCORPORABILE Beko HIZG64125SCR

Mai jos gasiti evaluarea facuta de Blog Electrocasnice, tinand cont de principalele criterii de alegere pentru o plita incorporabila, precum si principalele caracteristici de care sa tineti cont atunci cand alegeti o plita care sa se potriveasca nevoilor voastre:

Preturile la care puteti cumpara acest model de la principalele magazine de electrocasnice:

                

Raport Calitate Pret                 ★★★☆

Raportul calitate pret este dat in principal de cateva caracteristici obligatorii pentru ca o plita incorporabila sa fie considerata buna. In primul rand as puncta aici necesitatea existentei unei geometrii bune a gratarelor si a arzatoarelor, geometrii care pot facilita sau nu un anumit confort in utilizare. Pe langa aceasta, o plita cu un foarte bun raport pret calitate trebuie sa aiba un inox sau tabla emailata sau sticla in aliaj ca material, de foarte buna calitate, usor de curatat si intretinut. Caracteristici obligatorii: aprindere electrica integrata pe buton si supapa de siguranta pentru gaz.

Acum diferentele de brand, influenteaza si ele bineinteles pretul. Daca ar fi sa facem un top al producatorilor de plite incorporabile, recomandarile noastre sunt urmatoarele:

  1.  Miele
  2.  Siemens, AEG
  3.  Electrolux, Bosch, Teka, Franke
  4.  Whirlpool, Beko, Samsung, Hotpoint, 
  5.  Hansa, Zanussi, Arctic, Pyramis

    Calitate gratare                             ★★★☆

    Cele mai bune gratare sunt cele din fonta. Pe piata gasiti doua tipuri de gratare, unele din otel emailat, gratare cu care ne-am mai intalnit in general in cazul aragazurilor clasice, gratare care sunt mai subtiri, mai instabile in majoritatea cazurilor, in schimb mai usoare si prin urmare mai usor de curatat. Dezavantajul acestora este dat de faptul ca, in timp, emailul nu rezista sub flacara intensa si acesta se va desprinde, in special in zona arzatoarelor.

    Plitele cu gratare din fonta sunt preferabile, insa trebuie avut in vedere faptul ca si aceasta fonta este de mai buna sau de mai slaba calitate. In general, cu cat este mai fina, cu atat exista o fonta cu un aliaj in mai mare proportie, scopul unui material in aliaj fiind acela de a face gratarul mai putin poros si mai putin casant. Cu cat este mai poros cu atat este mai greu de curatat, dar si prin urmare fonta este de mai slaba calitate. Noi vom evalua fiecare plita in parte si din punct de vedere al acestei caracterisitici.

    Calitate material                       ★★☆☆

    In ceea ce priveste materialul din care se poate realiza o plita, inoxul este cel mai intalnit, este si cel mai bun in cazul in care in bucatarie se gateste intensiv, este si cel mai igienic, avand in vedere ca este un material considerat antiseptic, insa se curata cel mai greu dintre toate optiunile de materiale. 

    Pe de alta parte plita din tabla emailata se curata mai usor, este la fel de practica precum  o plita pe inox, are si ea cuva pentru preluarea a lichidelor, ceea ce spre exemplu nu gasiti in cazul plitelor pe sticla, adica, in cazul in care mancarea da pe dinafara, nu exista niciun obstacol pentru ca aceasta sa ajunga pe blat si mai departe de aceasta. Pe de alta parte, o plita incorporabila pe sticla, are, in general cel mai elegant design, se curata si mai usor, insa de obicei gratarele sunt mai putin fixe, cu atat mai mult cu cat vorbim de gratare din otel emailat. Exista insa si exceptii, dar, in general recomandam plitele incorporabile pe sticla, in cazul in care in bucatarie nu se gateste intensiv.

    Design                                                      ★★★☆

    Pe piata exista doua linii de design in care se pot incadra electrocasnicele incorporabile. Daca optati pentru o bucatarie moderna, electrocasnicele trebuie sa urmareasca aceeasi linie. Daca doriti o bucatarie retro, rustica, producatorii de electrocasnice pun la dispozitia utilizatorului si astfel de electrocasnice, electrocasnice care in general evita inoxul. 

    Seturile de incorporabile rustice au dimpotriva butoane retro si in general forme mai rotunjite, care sa sustina vizual aceasta intentie a designerului de produs. In general produsele retro sunt mai scumpe, avand in vedere ca exista o piata mai mica, sa spunem usor exclusivita, desi modelele premium cu design modern pot ajunge si la preturi de 3, 4000 de euro.

    Produse complementare                  ★★☆☆

    In general este bine sa optati pentru cuptoare si hote si eventual cuptoare cu microunde acolo unde este cazul, incorporabile, care sa apartina nu doar aceluiasi producator, dar sa se si potriveasca din punct de vedere a liniei de design si totodata din punct de vedere cromatic. In general producatorii gandesc gamele de produse astfel incat sa permita utilizatorului posibilitatea sa opteze pentru mai multe modele. In general, noi va recomandam produse complementare cu care produsul se poate asocia. Este mai simplu in cazul electrocasnicelor cu design modern, in cazul electrocasnicelor rustice, existand de cele mai multe ori o singura optiune pentru plita si hota incorporabila.

    Fiabilitate                                                            ★★☆☆

    Fiabilitatea este in general relationata cu calitatea si renumele producatorului, mai multe in acest sens am mentionat mai sus, in criteriul Raport pret calitate. Plitele incorporabile sunt o categorie de electrocasnice incorporabile care este foarte fiabila, in general principalele defecte fiind la nivelul supapelor de siguranta pentru gaz, care, in situatia in care nu sunt curatate cu grija si se impinge excesiv in ele in momentul curatarii se defecteaza.

    CARACTERISTICI GENERALE
    Tip alimentare
    Gaz
    Numar arzatoare 4
    Pozitionare butoane Lateral
    Aprindere electrica Da
    Gratar Da
    Siguranta Da
    ARZATOARE
    Arzator WoK
    1 Da
    Material gratare Fonta
    Arzator normal 2
    Arzator mic 1
    DATE TEHNICE
    Dimensiuni (IxLxA) cm
    8.7 x 58 x 51
    Duze pentru GPL Da

    Postări populare

    Comentarii si pareri de pe forumul Incorporabile Premium

    Comentarii pe Incorporabile Premium